Det blir inget VM-guld för Olofströms IBK:s Filicia Tiri. Det svenska damlaget i innebandy-VM för U 19 föll nämligen i semifinalen mot Finland sent på fredagskvällen.
Ett finskt straffmål under sudden death blev avgörande, 3–4.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2012

Sveriges U19-damer får nu rikta in sig på att ta hem bronset i lördagens avslutande match mot Tjeckien.

Sverige dominerade inledningen av semifinalen mot Finland men tappade initiativ och också ledningen. Noona Björkmans 3–2 med bara fyra sekunder kvar av den andra perioden, efter en fin kombination och avslut i slottet, såg ut att sänka svenskorna som förgäves jagade kvittering i slutperioden.

Sverige slet på och gick all in genom att plocka ut målvakten med ett par minuter kvar. Det gav utdelning när Adina Augustsson sköt 3-3 med klockan på 58.23.

Då hade svenskorna sedan en tid tillbaka pressat på ordentligt. Så fortsatte man även i sudden death till dess att finskorna kontrade, revs ner och tilldömdes straff.

Straffen satte Alisa Pöllänen på ett iskallt sett genom att dra Beverly Smedenäs.

Finland spelar nu final mot Schweiz medan Sverige spelar bronsmatch mot Tjeckien.