Nyheter

Kamaras låg bakom Jämjös sköna premiärseger

Han stressade fram hörnan som gav 1–0.
Och pangade in 2–0 själv.
Momudo Kamara var i mångt och mycket huvudperson när Jämjö premiärbesegrade nykomlingen Nättraby i Blekingefyran med 3–1.
Nyheter • Publicerad 14 april 2012

– Första matchen är viktig att vinna. Vi har jobbat hårt hela försäsongen och nu kan vi känna att vi är med direkt, säger Kamara.

Erik Magnusson tryckte sig fram i trängseln vid en hörna och nickade in 1–0 till hemmalaget efter en dryg halvtimme.

Annons

Inte särskilt rättvist – då pigga Nättraby fört matchen och dominerat bollinnehavet.

– Men efter målet kom vi in i det mer, menar Kamara som var en ständig plåga för Nättrabyförsvaret med sin fysik och snabbhet.

När han smällde in 2–0 i andra halvlek från ett högerläge strax utanför straffområdet var det ungefär samma läge på matchen. Nättraby hade fört inledningen av andra halvlek, skapat några halvchanser – men så slog Kamara till.

– Jag tittade upp för jag trodde jag hade någon att passa, men det var ingen där så jag sköt.

Nättraby kom tillbaka, reducerade och var sen faktiskt bara en stolpträff från 2–2.

– De var bra, helt klart, berömmer Kamara.

Jämjö–Nättraby 3-1 (1-0)

Målen: 1–0 (33) Erik Magnusson, 2–0 (60) Momudo Kamara, 2–1 (77) Jonas Albertsson, 3–1 (89) Viktor Andersson.

Domare: Jovan Bjelajac, Sölvesborg.

Publik:

Henrik Flemming
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.