Sporten

Kaptenen hoppas på medalj

Sporten Artikeln publicerades

Dubbelparet Emelie Lennartsson och Emma Wengberg är enligt den svenske förbundskaptenen det största svenska medaljhoppet i EM.
– De har fått en kanonlottning, säger Jonas Herrgårdh.

I kväll drar det äntligen i gång. Badminton-EM i Karlskrona håller i gång hela veckan lång. Sverige kommer till EM med sex singelspelare, fyra dubbelpar, och två par i mixedklassen. Förbundskaptenen sedan nio månader tillbaka är Jonas Herrgårdh.
– Skoj att det kör i gång nu. Jag har sett fram emot det här under en lång tid. Det kommer bli lite annorlunda än vad vi är vana med när det gäller massmedia och den biten, säger Jonas Herrgårdh.

Målsättningen innan han tog över som förbundskapten var att ta en medalj. En målsättning som enligt Herrgård var alldeles för högt satt.
– Ser man till rankingen på våra spelare, så är det en tuff målsättning. Vi har sagt att vi minst ska ta ett par kvartsfinalplatser. Men visst finns det medaljchanser truppen?
Och då syftar du på?
– Alltså, dubbelparet Emelie Lennartsson och Emma Wengberg har fått en kanonlottning. De ska utan problem kunna gå till kvartsfinal. Väl där kommer de att möta ett tyskt par som de har slagit tidigare. Det finns alla möjligheter för medalj där.

Även Emelie Lennartsson, BK Carlskrona, tror att hon och Emma Wengberg har stora chanser i EM.
– Målet är helt klart att gå kvartsfinal. Är man väl där kan allt hända.
Förbundskaptenen ser även herrsingelspelaren Henri Hurskainen som en joker.
– Han har fått en helt okej lottning. Går han till den tredje omgången kommer han att få möta den seedade spanjoren Pablo Abian, vilket blir en tuff nöt att knäcka. Men det är ingen omöjlighet att han vinner mot Abian. Seger mot spanjoren och det ser lovande ut för Henri.