Sporten

Karlskrona IK:s sista strid

Sporten Artikeln publicerades

KARLSKRONA . Med röstsiffrorna 36 för och 8 emot bestämde medlemsmötet i går att Karlskrona IK skulle gå i konkurs.
– Situationen var ohållbar, säger ordföranden, Anders Pettersson.

Kronofogden lämnade in ansökan redan förra veckan. Då hade en del av skulden förfallit till betalning. Närmare bestämt 55.047:-
Den summan är kanske inte så märkvärdig i sig. Men det fanns mer skulder som väntade. Tränare och administration, 44.500, spelarlöner, 43.000, Handelsbanken har sagt upp sin kredit, där 46.000 var utnyttjade, o.s.v.

> Har jobbat febrilt

Anders Pettersson och övriga styrelsen har försökt och försökt. Men det har blivit nej tack, från sponsorerna.
– De har inte varit intresserad av att ta över KIK:s skulder. De har helt enkelt fått nog av att betala gamla skulder, säger Anders Pettersson.
Ändå fanns det de som försökte in i det sista . Någon hade förslag på medlemslån. Kallinge kunde ju, varför inte KIK.
Och en annan ifrågasatte framtidskonceptet som KIK-styrelsen presenterade på årsmötet. Det hade knåpats ihop på en förmiddag, tyckte han.

> Erland tände till

Det fick, styrelsesuppleanten, Erland Johansson att tända till.
– Snudd på förtal. Sanningen är den att det inte finns några pengar i föreningen. Den nya styrelsen har bara snackat ekonomi varje gäng. Tänk om vi haft 30-40 man som ville jobba, då hade vi kanske inte haft situationen vi har idag, dundrade Erland Johansson.
Därmed var pajkastningen slut och resonemanget blev mer relevant. Nja förresten, förre ordföranden hade en packe pengar med sig och skulle lösa problematiken
– Romantiska drömmar, tyckte Erland Johansson. Tror du inte vi har försökt. Du det skulle fordras att KIK:s hela medlemsstock lade 2.500 kronor för att få ordning på det här.
Slut på snacket
Slut på snacket om medlemslån och dylika försök till lösningar.
Till beslut. Det blev handuppräckning. För konkurs 36 medlemmar, mot 8 tappra som inte ville tro att undrens tid är förbi.
Det blev konkurs, tråkigt men sant.