– Vi måste analysera vad som gått snett, säger sportchefen Mikael Johansson.
Nyheter • Publicerad 23 oktober 2014

Hampus Forsling

Johansson och Krif har det tungt just nu.

1–3–förlusten mot serieettan Kristianstad var inte bara första hemmaförlusten för säsongen. Förlusten innebär också att ett av de tippade topplagen inför säsongen just nu parkerar på nionde plats i tabellen med sju poäng upp till en allettanplats när nästan halva serien är spelad.

– Jag kan lugnt säga att vi har en bättre trupp än det lag som just nu ligger på nionde plats, säger Johansson.

Jonathan Johansson, en av matchens hetaste spelare, inser allvaret.

– Vi kan inte hålla på att tänka på om andra lag vinner sina matcher eller inte. Vi måste börja vinna våra.

I den trupp som inledde säsongen har det skett en hel del förändringar.

Tre transatlanter har åkt hem och i söndags meddelade lettländaren Kolesnikovs att han ville lämna truppen.

– Det hade inte med trivsel att göra. Han tyckte bara att han fick för lite speltid.

Mikael Johansson är bekymrad över att fyra utländska spelare har lämnat laget.

– Vi måste titta på varför det blivit så här.

Nu är det upp till truppen som är kvar att försöka ordna en allettanplats. Det gjordes tappra försök mot Kristianstad, men en svag andraperiod och en totalt sett för stark motståndare förstörde allt.

– Vi var inte bra i andra perioden, säger Jonathan Johansson.

Johansson var fåordig, besviken och irriterad efter slutsignalen. Irriterad över förlusten, ännu mer irriterad på domaren Robin Karlsson.

– Han kan ju inte regelboken.

Upprinnelsen var ett power play-läge i tredje perioden där Kristianstadsbacken William Ström medvetet flyttade buren. Ström fick en utvisning, men fler än Jonathan Johansson menade att Krif också borde fått det 3–2–mål de enligt den nya regeln borde ha fått vid den situationen.

Till slut rann det över för Johansson som fick lämna isen för gott med fyra minuter kvar att spela.

– Flyttas målburen medvetet ska det vara mål, men domaren kunde inte regelboken.

Krif Hockey–Kristianstads IK 1–3 (1–1, 0–2, 0–0)

Första perioden: 1–0 (7.32) Hampus Forsling (Andreas Nordfeldt, Markus Modigs) powerplay (5–4), 1–1 (14.15) Simon Stark (Fredrik Hansson, Phillip Bruggisser).

Andra perioden: 1–2 (3.28) Simon Stark (Peter Rooth, Fredrik Hansson), 1–3 (17.28) Dennis Svensson (Olle Liss, Acke Ringström).