Oavgjort för Lyckeby

När Lyckeby ställdes mot säsongens bästa motstånd såg hemmaforwarden Lavdim Berbatovci till att toppa formen.
– Definitivt en av de bättre insatserna, säger Berbatovci efter 2–2 på Lyckåvallen mot serieledande Älmhult.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2012
Lavdim Berbatovci kramas om av lagkamrater efter hans 1?0-mål mot Älmhult.
Lavdim Berbatovci kramas om av lagkamrater efter hans 1?0-mål mot Älmhult.Foto: Bengt Pettersson

Den 24-årige anfallaren var inblandad i nästan allt som hände framåt för Lyckebys del. Han gjorde själv 1–0 i första halvlek på en målvaktsretur sedan Morgan Westerlund avlossat kanonen.

Berbatovci hade möjligheter att öka på ledningen. Hans skott från bra läge i slutet av första halvlek stoppades av lagkompisen Martin Åkerman och chanserna i andra halvlek stoppades av Älmhults målvakt Patrik Sjöblom.

– Jag fick lite för svåra vinklar, men samtidigt gjorde målvakten det bra, säger Berbatovci.

Det här var en riktigt skaplig division 3-match med två lag som trots svåra yttre förutsättningar försökte spela fotboll, i ordets rätta bemärkelse, genom ett snabbt och varierat passningsspel. Absolut inte lätt med blåst och regn samt en plan som inte är lämpad för fotbollsspel av den typen.

– Vi tränar i och för sig fyra gånger i veckan på den här planen så vi borde kunna groparna, säger Lyckebytränaren Jens Wedeborg.

Älmhult svängde på matchen i andra halvlek. Vid 1–1 var det hemmamålvakten David Thorngrens tur att släppa retur på ett långskott och det utnyttjade Älmhult. Lite turligt för serieettan kom sedan 1–2 via både en hemmaspelare och stolpen.

Lavdim Berbatovci återställde dock ordningen och spelade fram Martin Åkerman till kvitteringen.

– Det hade varit surt att inte få poäng, säger Lyckebyforwarden.

– Det visar på mental styrka att komma tillbaka och det här resultatet får väl anses som rättvist, konstaterar Jens Wedeborg.

Målen: 1–0 (35) Lavdem Berbatovci, 1–1 (55) Abbas Abbas, 1–2 (70) Abbas Abbas, 2–2 (76) Martin Åkerman.