Sporten

Ödesvecka för KHK

Sporten Artikeln publicerades

Derbyvecka.
Men framförallt ödesvecka.
– Vi måste ha minst tre poäng med oss från de här två matcherna, säger Karlskrona HK:s Christian Magnusson.

Tre raka förluster.
Uppror i supporterleden.
Karlskrona HK är under press i allettan. Christian Magnusson har sett, läst och hört men har ändå en annan bild av verkligheten.
– De flesta jag träffar är positiva och verkar tro på det. Det är en klick som är negativa och som hörs och syns mycket. Samtidigt har de rätt att tycka vad de vill, men det är kanske inte rätt tid just nu att ta upp det på det sättet.
Varför är ni i den här situationen?
– Det har inte klickat i ännu. Vi får jobba jävligt hårt för varje mål medan motståndarna har det lättare. Exempelvis, att vi låg under med 0–2 efter första perioden mot Kristianstad kändes som parodi.
Hur ska ni komma på fötter igen?
– Det finns bara ett svar: Att fortsätta jobba stenhårt i varje match, i varje byte. Det är så små detaljer som avgör hockeymatcher nu för tiden. Vi har absolut inte gett upp, det kan jag garantera.
Inför kvällens rykande heta derby i Stålhallen är siffran tre ytterst gångbar för KHK:s del som alltså kommer till spel med tre raka förluster och bara tre mål gjorda. Dessutom – KHK har tre raka förluster mot OIK den här säsongen.
– Personligen tycker jag Olofström är det bästa laget vi mött den här säsongen och det är det lag som vi haft svårast för av topplagen. All respekt för dem.
Kvällens match är det första av två derbyn för KHK den här veckan. Christian Magnusson inser förstås allvaret.
– Minst tre poäng få med oss från matcherna mot OIK och Krif. Det kan gå ändå, men det blir jäkligt mycket svårare.
Drömscenario i kväll?
– Vinst. Gärna med uddamålet. Det hade varit så gott.