Sporten

Sara och Malin i landslaget

Sporten Artikeln publicerades

BLEKINGE · Oloftsrömstjejen Sara Rask, 16, (OBTK) och Lyckeby BTK:s Malin Håkansson, 16, är uttagna till tre ungdomslandslagsläger i bordtennis. Sara finns även med i D17:s landslagstrupp till Öppna Tjeckiska mästerskapet. Sara var även bästa svenska i DJ 17 vid helgens Safispel i Örebro.

De två blekingetjejerna är redan på första lägret i Köping 28/2-4/3. Sedan följer ytterligare två läger 20/3-24/3 precis innan påsk och sedan direkt efter helgen 28/3-1/4. Sara, som är bofast i landslaget för DJ 17, åker med Madeleine Stenqvist, Malmö FF, Cecilia Lundström, Spårvägen, och Jenny Mellström, Rönninge till Tjeckien 18/3-20/3.
- Vi åker direkt från Tjeckien till Köping på landslagslägret. Jag vet inte ens om jag åker hem till Olofström över påsken, säger Sara, som går på pingisgymnasiet i Köping och numera tränar sex dagar i veckan.
I slutet på denna veckan styr både Malin och Sara kosan till Malmö för att vara med i stora SM.
- Det skall bli kul att mäta krafterna med landets främsta, menar Sara.
Safirspelen i Örebro är en av Världens största ungdomstävlingar med väldigt många internationella spelare. I DJ 17 var Sara enda svenska tjej bland de 16. Sara föll i åttondelsfinalen mot en japanska, men tog set.
- Vi har fortfarande en bit fram, men kommer närmare och närmare de främsta, säger Sara.
I DJ 20 var Sara tillsammans med Caroline Wersäll, 20, Rönninge och Marie Olsson, 20, enda inhemska spelare i åttondelsfinal.
Caroline Wersäll överraskade med att bli fin trea till slut.