Sporten

Skadad Sudic borta resten av säsongen

Sporten Artikeln publicerades

Nästan samtidigt som Mjällby AIF återvände till Lister från måndagens bortamatch mot AIK nåddes klubben av ett tråkigt besked. Skadade mittbacken Jasmin Sudic spelar inte mer den här säsongen.
– Nu behöver vi få in en ny försvarsspelare i truppen, säger tränaren Anders Torstensson.

Det första Anders Torstensson fick i skallen när beskedet kom var dock ­något helt annat.
– Först och främst blir man oerhört ledsen för Jasmins skull. Det här är hans tredje korsbands­skada och både jag och ­alla i laget lider med ­honom.
– Det är extremt tråkigt för Jasmin då han har varit väldigt bra för oss. Alla mina tankar är med honom och jag hoppas att han blir bra, säger ord­föranden Jörgen Martinsson.

Den titthålsoperation Jasmin Sudic genomförde i Malmö under tisdagen gav det besked ingen ville ­höra, men många ändå ­hade fruktat. För tredje gången sedan 2010 har ­Sudic drabbats av en korsbandsskada.
– Korsbandet är av. Det är jättetråkigt för honom. Har vi tur och allting går bra är han nog tillbaka i, kanske, februari eller mars, säger Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson till TV4:s Fotbollskanal­en.
Mjällby har lånat 22-­årige Sudic av Malmö FF och under våren är det många som undrat hur MFF kunnat låna ut en mittback av den kalibern.
– Ja, nog har jag också tänkt i de banorna, säger Torstensson.
Nu blir det inte mer spel i år och i nuläget har Mjällby fyra spelare som kan spela på mittbacks­positionerna, Gbenga Arokoyo, Daniel Ivanovski, Robin Cederberg och Armin Aganovic.
– Det finns spelare, men det handlar ju också om att klara av hetluften i allsvenskan.

Backen William Leandersson är ännu inte klar för spel och med honom och Sudic borta minskar antal­et försvarsalternativ.
– Vi är för få försvarsspelare i truppen både för matcher och för träning. Precis som alla andra lag kommer vi ju också att drabbas av avstängningar och skador framledes. Vi behöver få in något annars blir vi för tunna, betonar Anders Torstensson.
Jörgen Martinsson säger att de redan har diskuterat nya namn, men att det är för tidigt att säga hur klubben kommer att agera.
– Det tog bara två minut­er innan agenter hörde av sig till mig om lediga mittbackar och vi har koll på alla tillgängliga spelare här i Sverige, men det kommer att ta några dag­ar från vår sida innan vi fattar något beslut om hur vi ska göra.

Ekonomin i klubben är dessutom ansträngd och det gör inte saken lättare.
– Vi måste fundera i ekonomiska banor också, men får vi skottläge på en bra ersättare ska vi så klart slå till. Vi har i alla fall tur att transferfönstret är öppet, tycker Maif-tränaren.
Veteranen Patrik ”Bagarn” Rosengren slutade efter säsongen 2012.
Operation övertalning?
– Nej, ”Bagarn” är inget alternativ. Han hade ont överallt i höstas och la ­sedan skorna på hyllan. Han har andra uppgifter nu.