Sporten

Snart dags för dop

Sporten Artikeln publicerades

Den 24 maj sker dopet.
Då får även den nya fotbollsföreningen i Karlskrona sitt klubbmärke och färger.
– Namnfrågan är det absolut viktigaste. Vi har två alternativ som vi kommer välja mellan, säger Bosse Lindström ordförande i det som just nu är Karlskrona AIF och Lyckeby GoIF.

Nyheten slog ner som en bomb i början av februari: Kaif och Lyckeby GoIF slås samman till en ny elitförening med spel i superettan 2014 som mål.
I slutet av samma månad röstade respektive förenings årsmöte för en sammanslagning. Nu har projektet rullat i skarpt läge i lite drygt 2,5 månad och om ett par veckor offentliggörs namn och klubbfärger.
– Vi har anlitat en reklambyrå som hjälpt oss och de har tagit fram två alternativ. Vi har ett styrelsemöte den 24 maj där vi bestämmer oss och efter det går vi ut och berättar, säger Lindström.
I går – på en välbesökt nätverksträff för näringslivet – uppdaterade Lindström om det senaste i projektet.
– Såna här träffar är oerhört viktiga. Vi lever av näringslivet och kommer ingenstans utan dem, säger Lindström.
Nästa år – när två a-lagstrupper bantats till en, och två kanslier blivit ett – räknar Lindström att en dryg miljon kronor frigörs. Pengarna ska bland annat användas till att anställa en marknadschef och en sportchef.
– Det är ett måste, konstaterar han.
Arbetet med att slå ihop de bägge föreningarnas ungdomsverksamheter har redan inletts.
– Det blir spets på verksamheten från P 13 och uppåt.
Arenafrågan är fortsatt en punkt på agendan. Bosse Lindström står fast vid planerna om en helt nybyggd arena vid Verkökrysset.
– Alla vi pratat med är positiva. Men det finns en ängslan bland politikerna för ekonomin.
En stor stötesten för ett arenabygge är den sanering som måste genomföras på den tilltänkta platsen.
– Vi har vänt oss till Naturvårdsverket. Där kan vi eventuellt få ersättning för saneringskostnader, säger Bosse Lindström.