Sporten

Sölves historiska fullträff

Tio mil sydväst kämpade Malmö FF och Helsingborgs IF om de allsvenska poängen.
På Svarta Led skrevs en helt annan derbyhistoria.

Sporten
Säker sista utpost. Kristofer Rasmusson fredade Unitedmålet, men fick ge slaget förlorat tio minuter från slutsignalen.
Foto:
Omtyckt grillare. Bengt Jansson hade koll på såväl tång som korv och glöd. Inte undra på, med tanke på hur rutinerad cykelfantasten är bakom grillen.
Foto:
Foto:
Foto:
Kvick kille. Oscar Torstensson höll ett högt tempo på Sölvekanten. Oftast hängde inte motståndarna med i svängarna.
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Järnkoll. Unge Adam Nilsson var en säker rättsskipare och hann bland annat med att utvisa 88:an Christopher Zurcas. Den senare drog på sig två gula kort.
Foto:
Matchvinnare. Johan Knese klippte till med ett väl avvägt skott, som gjort för att lyckas på blöta planer. Pang, och Sölvesegern var säkrad. Första gången i seriesammanhang mot United.
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Självklart tänker vi på drabbningen mellan Sölve BK och FK Sölvesborgs United i västra sexan.
Det usla vädret till trots bjöds det på småmysig fotboll. Matchen vann hemmalaget.
– Första gången som vi slår United i en seriematch, konstaterar Sölvetränaren Magnus Berg med ett lagom brett leende.
– Och jag måste säga att det var fullkomligt rättvist, kontrar Unitedtränaren Tomas Bonli, stor i nederlaget.
Snälla ord mellan de båda. Lika snällt var det på planen och det märktes att det fanns gott om kamrater i de båda lagen.
Bitvis kändes det lika gemytligt som kring Bengt Janssons korvgrill vid Sölves klubbstuga, en bit från planen. Rutinerade Jansson hade som vanligt tagit cykeln från hemmet i Mjällby och såg till att de hungriga fotbollsåskådarna fick i sig en grillad med bröd under halvtidspausen.
– Fast jag säljer inte lika mycket här som på Sweden Rock, skrattar korvspecialisten och håller samtidigt koll på glöden.
– Då drar vi in 70 000 kronor på fyra dagar!
Tillbaka till matchen. Sölve hade ett piggt passningsspel, men förtvivlat svårt att skapa målchanser. Gästerna hoppades knoppa in ett mål på någon fast situation med forne elitspelaren Marcus Senften i spetsen, men hade liksom gänget på andra sidan planhalvan svårt att få till det.
Johan Knese, kortast på planen och utrustad med ett vasst tillslag, avgjorde derbyt med ett lurigt studsande skott – som gjort för regnblöta planer. Storspelande målvakten Kristofer Rasmusson fick ge slaget förlorat och släppte bollen under sig – elva minuter innan eminente rättsskiparen Adam Nilsson blåste i pipan för sista gången.