Sporten

Utlandsproffs högaktuell för spel i Hästö

Sporten Artikeln publicerades

26-årige Gustav Samuelsson, med sex säsonger som proffs utomlands bakom sig, kan bli Hästö IF:s nästa nyförvärv.
– Jag har i alla fall snackat lite med Hästöledningen, säger Samuelsson, som är på besök i Karlskrona för tillfället.

Gustav Samuelsson, som är yngre bror till Hästömålvakten Niklas Samuelsson, har de två senaste säsongerna spelat för danska Skanderborg. Hans moderklubb är Skånela, men han har också spelat i norska Haugaland, samt två säsonger i Tyskland.
Samuelsson spelar oftast mitt- eller högernia skicklig spelfördelare. Dessutom är han en mycket bra försvarsspelare. Den senaste säsongen har han haft lite problem med en skadad högerfot, men en operation är genomförd och nu känner han sig skadefri.
– Jag har bestämt mig för att lämna Danmark när mitt kontrakt går ut i juni. Var jag kommer att spela till hösten är inte klart ännu, men Hästö är onekligen ett intressant alternativ.
Givetvis är det faktum att storebror redan spelar i Hästö ett stort plus för Karlskronaklubben, när Samuelsson ska bestämma sig, men ännu vill han inte avslöja sina planer om nästa klubb.
En annan faktor som tala för Hästö är att Samuelsson sökt en ekonomiutbildning på BTH i Karlskrona.
– Ansökningstiden gick ut 15 april, så jag sökte flera utbildningar för att gardera mig, däribland BTH.
Christer Sandström, ordförande i Hästös sportgrupp, bekräftar att Hästö gärna ser Gustav Samuelsson i nästa säsongs spelartrupp.
– Vi kommer att prata vidare med Gustav under veckan och vår förhoppning är att vi ska kunna locka honom till Hästö, säger Sandström.
– Vi har en klar uttalad målsättning att bli bland de fyra bästa lagen i allsvenskan nästa säsong – och med Gustav i laget ökar förstås de chanserna.
Det tilltänkta Hästöförvärvet ska stanna i Karlskrona hela kommande vecka, han bor hos broder Niklas, och bekanta sig ytterligare både med Hästö och Karlskrona.
När bestämmer du dig för var du ska spela?
– Jag har en del andra anbud också som jag ska utvärdera, men inom en månad hoppas jag kunna ge besked.
Hur stor är chansen att du hamnar i Hästö?
– Helt klart ser Hästö intressant ut, mer vill jag inte säga i nuläget.