Sporten

"Varför får jag inte köpa min egen plats?"

Sporten Artikeln publicerades

Håkan Jartelius är en hängiven KHK-supporter.
Därför är han frustrerad över att han, som rullstolsbunden, inte kan köpa sin egen plats på lagets hemmamatcher, precis som Svenssons kan köpa sin säsongsbiljett med "egen" stol.
– Varför ska jag behandlas annorlunda, säger Jartelius.

Karlskrona HK står inför stora utmaningar (se artikel ovan) inför den kommande säsongen, inte bara på isen.
KHK-supportern Håkan Jartelius har en CP-skada sedan födseln och han är rullstolsbunden. Han är ett stort KHK-fan och ser alla hemmamatcher. Fram till och med den gångna säsongen har han haft säsongskort.

Inför kommande säsongen i allsvenskan tänkte han åter köpa sig säsongskort, men tvekar i och med att Karlskrona HK nekar honom en egen plats på de handikappbalkonger som finns utanför kafeterian.
– Hos andra föreningar finns ett speciellt biljettsystem och speciella handikapplatser. Ute på arenan får man slåss om de totalt sex platserna på balkongerna och där brukar det tryckas in ännu mer folk, säger Jartelius.
Som kontaktat föreningen vid ett flertal gånger och påpekat saker som kunde förbättra för de handikappade.
– Härom året lovade den dåvarande sportchefen att jag skulle få min egen plats, det har jag inte fått. Nu är det först till kvarn som gäller.
– Varför får inte vi handikappade köpa våra platser, precis som andra kan köpa sin sittplats? frågar sig Jartelius.

Karlskrona HK:s ordförande Mats Johansson säger att föreningen känner till problemet.
– Än har vi inte hittat någon bra modell. Idén att märka upp platser på golvet har vi skrotat, främst i övervakningssyfte. Vem ska hålla koll på att man inte tar varandras platser, säger KHK-basen.

Däremot lovar Mats Johansson en utbyggnation av de befintliga balkongerna. Den ska vara klar till nedsläpp av hockeyallsvenskan.
– De sex platserna vi nu har ute i arenan kommer fördubblas, minst. Balkongerna kommer byggas en bit in över ståplatsläktaren.
– Och även om det i kafeterian inte är samma upplevelse som inne i arenan kommer 20–25 personer ytterligare att kunna se matchen därifrån i höst, säger Johansson, som väljer att håller frågan om fast säsongsplats för handikappade vid liv.