Sporten

Vrabac vänder hem igen

Sporten Artikeln publicerades

Efter fyra säsonger i elitlaget FH Engelholm (f.d. Full House) är Dennis Vrabac, 21, tillbaka i moderklubben Olofström BS.
– Jag bestämde mig i lördags, två dagar innan övergångsfönstret för våren stängdes. Det har varit svårt, då jag haft seriösa anbud från två elitlag, men OBS är klubben i mitt hjärta, säger Vrabac.

Olofströms BS går in på tredje året i sin satsning för att nå elitserien och laget har varit nära de senaste två säsongerna.
Dennis Vrabac blir kanske lyftet som gör att föreningen kan nå hela vägen.
21-åringen har åldern till trots hunnit skaffa sig fina meriter. Han har silver och brons från Junior-EM, där han även var trea i all event. I SM blev det seger i U21 och förra säsongen blev FH Engelholm svenska mästare efter seger mot favoriten Team Pergamon, Göteborg i finalen.
– SM-vinsten mot Pergamon är en riktig höjdare. Den finalen är den längsta som spelats, den varade i nio timmar, säger Vrabac, som hyllar sina föräldrar för att han nått så långt.
– Morsan och farsan har ställt upp hela tiden.
Olofströms BS:s mål att nå bowlingens finrum blir hjälpt av förvärvet av Dennis Vrabac. Samtidigt tappar laget Karlskronakillarna Henrik Johansson och Stefan Johansson. Duon lämnar för elitseriespel redan nu, Henrik går till Göta och Stefan till Kulladal.
– Både Henrik och Stefan har tillfört mycket under säsongerna hos oss. Vi har dock fått en jätteförstärkning i Dennis, som kan tillföra otroligt mycket både på och utanför banorna. Målet för oss är elitserien och vi jobbar på flera namnkunniga spelare utifrån, men inget blir klart förrän nästa övergångsfönster öppnas 15:e septemper. Dessutom har vi flera egna killar på gång och Tobias Sjöström är också tillbaka efter spel i Albatross, säger OBS-ledaren Jonny Larsson.
Dennis Vrabac är motiverad inför comebacken i Olofström.
– OBS fortsätter sin satsning och detta blir en riktig utmaning. Mitt mål är att nå elitserien och vi har chansen, trots att vi tappar Henrik och Stefan Johansson. De platserna kan vi täppa till med satsande Christoffer Hagelberg och en skadefri Kyösti Murtovaara, säger Vrabac.