TT-Ekonomi

Legalisering har skapat ny fastighetsboom

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Legaliseringen av marijuana har orsakat en fastighetsboom för industri- och affärslokaler i flera amerikanska delstater, rapporterar The New York Times. I Colorados huvudstad Denver finns i dag fler försäljningsställen för marijuana än Starbucks-kaféer.(TT)

Legaliseringen av marijuana har orsakat en fastighetsboom för industri- och affärslokaler i flera amerikanska delstater, rapporterar The New York Times.

I Colorados huvudstad Denver finns i dag fler försäljningsställen för marijuana än Starbucks-kaféer. Och efterfrågan har fått hyrorna för lagerlokaler som lämpar sig för odling att stiga med över 50 procent 2010-2015 i vissa områden av staden.

– Det är ett nytt segment i fastighetsmarknaden för industrilokaler som håller på att skapas. Det är en enorm industri och den blir bara större, säger fastighetsmäklaren George Stone, som specialiserat sig på marijuanaindustrin, till tidningen.

Försäljningen av laglig cannabis i USA hade 2016 ett sammanlagt värde på drygt 60 miljarder kronor och väntas till 2021 överstiga 179 miljarder kronor.