TT-Ekonomi

Medas styrelse säger ja till Mylan

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

Styrelsen för det svenska läkemedelsbolaget Meda rekommenderar aktieägarna att säga ja till amerikanska Mylans bud på aktieuppköp, enligt ett pressmeddelande. Mylan bjuder 165 kronor kontant per aktie, vilket är ett saftigt erbjudande, Meda stängde på onsdagen på 86 kronor.(TT)

Styrelsen för det svenska läkemedelsbolaget Meda rekommenderar aktieägarna att säga ja till amerikanska Mylans bud på aktieuppköp, enligt ett pressmeddelande. Mylan bjuder 165 kronor kontant per aktie, vilket är ett saftigt erbjudande, Meda stängde på onsdagen på 86 kronor.

Budet, närmare tio miljarder dollar, cirka 84 miljarder svenska kronor, är ett av de största som lagts på ett svenskt bolag.

Tidigare har Meda sagt nej till Mylans frierier. I april 2014 avvisades bud från den amerikanska läkemedelsjätten. Då hävdade vd:n Jorg-Thomas Dierk att Meda absolut inte ville köpas upp av konkurrenten, utan snarare själva siktade på att expandera.

– Antingen äter du eller blir äten. Jag tycker att det är ganska logiskt att vi fördrar att äta och inte ätas, kommenterade han då det negativa beskedet till Mylan.