TT-Feature

Green Book vinner publikpris i Toronto

TT-Feature Artikeln publicerades

Stående ovationer följde premiären av filmen "Green book" på den internationella filmfestivalen i Toronto i början av veckan. Nu står det klart att filmen tar hem festivalens årliga publikpris, ett pris som flera gånger tidigare visat sig matcha valet av årets film på Oscarsgalan året därpå.(TT)

Stående ovationer följde premiären av filmen "Green book" på den internationella filmfestivalen i Toronto i början av veckan.

Nu står det klart att filmen tar hem festivalens årliga publikpris, ett pris som flera gånger tidigare visat sig matcha valet av årets film på Oscarsgalan året därpå.

"Den här vinsten är bortom min vildaste fantasi", skriver filmens regissör Peter Farrelly, mest känd för komedierna "Dum & dummare" och "Den där Mary", i ett uttalande.

Dramakomedin "Green book" är en verklighetsbaserad film som berättar historien om en dörrvakt vid namn Tony Lip som tar på sig jobbet att köra jazzmusikern Don Shirley genom södra USA på 1960-talet. I rollerna syns bland andra Mahershala Ali och Viggo Mortensen.