TT-Feature

Italiensk tv gör barnprogram om trakasserier

TT-Feature Artikeln publicerades

Världens första barnprogram om sexuella trakasserier håller på att spelas in i Italien, skriver AFP. Tv-programmet handlar om en elvaårig flicka som trakasseras av en äldre manlig vän till familjen.(TT)

Världens första barnprogram om sexuella trakasserier håller på att spelas in i Italien, skriver AFP. Tv-programmet handlar om en elvaårig flicka som trakasseras av en äldre manlig vän till familjen.

Seriens målgrupp är barn i åldern 9-14 och enligt Luca Milano, chef för Rai Ragazzi, tv-kanalen Rais barnutbud, kommer den i framtiden även att ta upp ämnen som mobbning och sexuellt utnyttjande mellan barn. Serien har tagits fram i samarbete med barnpsykologer, som i en panel fick granska serien innan den spelades in.

– Den spelas in under övervakning av ett team av neuropsykologer som specialiserar sig på övergrepp och de har också hjälpt de barn som spelar i serien. De är fortfarande bara barn och måste gestalta några riktigt svåra ögonblick, säger Luca Milano.

Italien har tidigare aldrig legat i framkant när det kommer till politisk korrekthet i tv-program. Förre premiärministern Silvio Berlusconis tv-kanaler är till exempel kända för att sexualisera de kvinnliga programledarna.