TT-Feature

Jämställdhet i fokus på Folk och kultur

TT-Feature Artikeln publicerades

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur presenterar nu årets program. Bland annat kommer Sveriges Radio att delta i samtal om public service roll för demokratin, och Svensk Scenkonst och Teaterförbundet kommer att presentera sitt fortsatta jämställdhetsarbete efter metoo-rörelsen.(TT)

Det kulturpolitiska konventet Folk och kultur presenterar nu årets program.

Bland annat kommer Sveriges Radio att delta i samtal om public service roll för demokratin, och Svensk Scenkonst och Teaterförbundet kommer att presentera sitt fortsatta jämställdhetsarbete efter metoo-rörelsen. Även digitalisering, konstens frihet, integration och social hållbarhet finns med på programmet.

Konventets syfte är att synliggöra de regionala och kommunala kulturpolitiska frågorna.

Nytt för i år är att Folk och kultur samarbetar med Sveriges kommuner och landsting i ett seminarium om det kulturpolitiska fältets förutsättningar och heta frågor. En annan nyhet är att man den här gången även bjuder in nordiska institutioner utanför Sverige.

Folk och Kultur anordnas av Länsteatrarna i Sverige, Regional Musik i Sverige och Länsmuseernas Samarbetsråd i nära samarbete med Eskilstuna kommun och landstinget i Sörmland. Konventet äger rum i Eskilstuna den 6-9 februari.