TT-Feature

Nyfiken Öfvergård sover över hos kändisar

TT-Feature Artikeln publicerades

Mer pratshow och mindre bygg. Det är en del av upplägget i Anders Öfvergårds nya program "Anders knackar på". - Det finns något väldigt härligt i att bygga och fixa i sitt hem samtidigt som man umgås. Man kommer verkligen närmare varandra, säger han.(TT)

När Anders Öfvergård knackar på dörren i det nya TV4-programmet vet han inte vems hem som gömmer sig där bakom. Däremot vet han att han ska sova över, laga mat och bygga lite tillsammans med kändisen som bor där. Vem det är avslöjas först efter en rundvandring och en mystisk brevhälsning.

Att inte kunna förbereda sig inför säsongens möten gör Öfvergård, känd som den arga och bestämda snickaren i Kanal 5, lite osäker.

– Nu får man se en annan sida av Anders som alltid har funnits där, men som kanske inte har kommit fram sådär jättemycket - en stor nyfikenhet. Och en person som ibland blir lite osäker, säger Anders Öfvergård.

Ifrågasätter Morberg

Själv hade han ett önskemål när det gällde programmets upplägg - att mötet alltid skulle vara mellan honom och två personer. Då blir det mer ärligt tycker han, eftersom man inte kan gömma sig bakom små lögner.

– Det blir så otroligt mycket mer ärligt när det är någon mer med i bilden och man kan inte gömma sig bakom en fråga, säger han och fortsätter:

– Om man inte svarar helt sanningsenligt så kan den andra säga att "nej, så är det inte".

Det blev extra tydligt i säsongens andra avsnitt, då Öfvergård knackar på hos Per och Inese Morberg.

– Inese är verkligen rak och tydlig och ifrågasätter även Per i programmet. Och han ifrågasätter henne. Det blir otroligt bjussigt och härligt, säger han.

"Helt fantastisk"

I det första avsnittet möter Öfvergård Barbro "Lill-Babs" Svensson, som han känner sedan tidigare eftersom hon var sambo med hans före detta svärfar.

– Hon är helt underbar, fantastisk, säger han.

Han får även träffa hennes äldsta dotter Monica och beskriver deras relation som väldigt gullig. Dessutom hjälper han till att bygga om husets pool - ett projekt han i vanliga fall kanske inte skulle prioritera.

– Men jag kan förstå hennes bekymmer med att gå på ett gym, hon är extremt offentlig och också väldigt mån om hur hon ser ut. Och när man blir äldre så kanske man inte tycker att man är lika snygg längre och det kan också vara jobbigt. Men om hon kan simma så får vi ju behålla Barbro ett tag till, säger han.

"Anders knackar på" har premiär den 22 januari.