TT-Inrikes

Semlor och julmust mitt i sommaren

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Alldeles för tidigt, eller på tok för sent? En butik i Örebro har i dagarna börjat sälja den första julmusten. Samtidigt bakas semlor, som normalt äts i februari, på löpande band i en butik i Kumla.(TT)

Alldeles för tidigt, eller på tok för sent? En butik i Örebro har i dagarna börjat sälja den första julmusten. Samtidigt bakas semlor, som normalt äts i februari, på löpande band i en butik i Kumla.

– Det finns stor efterfrågan på julmust året om och i år bestämde vi oss för att erbjuda drycken extra tidigt, säger Anders Hallberg, marknadsansvarig på Hammars bryggerier, till SVT Örebro.

Han har i dagarna föreberett en ovanligt tidig specialbeställning som rullas ut i en butik i Marieberg i Örebro. Men satsningen är en chansning med tanke på kundernas varierade reaktioner, enligt Andreas Nytting, säljansvarig på butiken.

– Nu kommer det i alla fall att finnas julmust i butiken fram till jul, säger han till SVT.

I Kumla har Ica-butiken sålt runt 700 semlor hittills och där har också reaktionerna varit blandade.

– Mestadels positiva. Det var någon äldre herre som muttrade lite argt på mig här om dagen, men annars har folk uppskattat dem, säger Magdalena Josefsson, som jobbar i butikens bageri.