TT-Inrikes

Målade lägenheten rödbrun - krävs på 81 000

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 23-årig kvinna riskerar att få betala över 81 000 kronor sedan hon målat om sin tidigare lägenhet i centrala Malmö i röd och brun färg i, skriver tidningen Hem&Hyra.(TT)

Lägenheten hyrdes ut till kvinnan av bostadsbolaget MKB som inte anser att målningen utförts på ett tekniskt "fackmannamässigt" sätt - det vill säga ett arbete som strider mot anvisningarna.

– Vi rekommenderar att man låter hyresvärden måla om. Men det flesta som gör det själva gör det i en neutral färg. Det är ganska få fall som leder till problem, säger Hyresgästföreningens jurist Andreas Persson till Hem&Hyra.

Att samtliga rum, inklusive badrummet, toaletten, kylskåpet och dessutom strömbrytare och eluttag målades i röd och brun färg döms ut av MKB som närmast vårdslöst. Bostadsbolaget räknar med att den 23-åriga kvinnan står för kostanden för att återställa lägenheten och har skickat en räkning till henne på 81 645 kronor.

Kvinnan ska enligt en tredskodom återställa bostaden. Då hon själv aldrig dök upp i rätten har hon nu fram till den 9 februari på sig att strida emot kostnaden.