TT-Inrikes

Möte hålls utan beslutsärenden

TT-Inrikes Artikeln publicerades

I dag är det möte i regionfullmäktige i Region Jönköpings län. Men det finns inte ett enda beslutsärende på dagordningen. Politikerna får i stället i huvudsak ägna dagen åt ett studiebesök i Gnosjö, skriver Jönköpings-Posten. I april fanns bara ett beslutsärende på listan, och då ställdes sammanträdet in.(TT)

I dag är det möte i regionfullmäktige i Region Jönköpings län. Men det finns inte ett enda beslutsärende på dagordningen. Politikerna får i stället i huvudsak ägna dagen åt ett studiebesök i Gnosjö, skriver Jönköpings-Posten.

I april fanns bara ett beslutsärende på listan, och då ställdes sammanträdet in. Men dagens möte, till en kostnad av ungefär 100 000 kronor, hålls som planerat. På tidningens fråga vad invånarna i regionen får ut av det, svarar regionfullmäktiges ordförande Hans Rocén (M):

– De får kunnigare ledamöter. Det är inte minst viktigt nu när vi är en region att politikerna vet mer om alla kommuner. Det finns en risk för att man kan bli lite lokalpatriotisk för sin hemkommun.