Elfsborg tappade segern mot Blåvitt

IFK Göteborg hämtade upp 0-2 hemma mot Elfsborg och förlängde boråsarnas 15-åriga bortasvit utan vinster i Göteborg. - Jag ville ha mer, sade Blåvitts tränare Poya Asbaghi efteråt. Hemmalaget slarvade två gånger om och Elfsborg var effektivt i den första halvleken.(TT)
Publicerad 16 september 2018

Hemmalaget slarvade två gånger om och Elfsborg var effektivt i den första halvleken. Det stod 2-0 till gästerna efter 33 minuter - Chinedu Obasi och Per Frick var målskyttarna som satte Elfsborg i ett bra läge.

””
””

Söders första mål

Blåvitts reducering till 1-2 gjordes av hemvändaren Robin Söder. Det var hans första mål sedan återkomsten i somras. 2-2 kom på straff efter att Amin Affane tillsynes fälldes utanför Elfsborgs straffområde.

””

Han hamnade i konfrontation med Elfsborgs Jon Jönsson med kvarten kvar. Båda fick gult kort efter att ha skällt på varandra och där Jönsson skallade Söder.

””

Lång dyster svit för Elfsborg

Elfsborg hade inte vunnit mot Blåvitt i Göteborg på 15 år. Senaste segern för Elfsborg borta mot IFK Göteborg i allsvenskan kom 2003. Lasse Nilsson gjorde matchens enda mål den gången. 15 år och 15 bortamatcher fortsätter den sviten - i minsta fall en bit in i 2019.

””

Nu kommer en tuff period med svåra matcher för båda lagen. Blåvitt möter i tur och ordning Häcken, AIK och Hammarby. Elfsborgs program består av Örebro, Hammarby och Häcken.