Brynäs till semifinal efter kross

Brynäs avslutade kvartsfinalserien som man började den. Men att mosa Linköping. Gävlelaget vann för andra gången med 6-0 och tog sig till sin första SM-semifinal sedan guldåret 2012. - Vi har en bra känsla, sade forwarden Daniel Paille, Stanley Cup-vinnare 2011, när han tittade framåt.(TT)
Publicerad 28 mars 2017

Forwarden, som vann med Boston 2011, var den som drog i gång Brynässhowen i den andra perioden då laget gjorde fyra mål och avgjorde matchen.

Tre av dem kom inom loppet av drygt nio minuter.

För Brynäs var det andra gången på 17 år som laget nådde semifinal.

Det har varit allt eller inget när det handlar om slutspel för Brynäs.

Guld eller snabbt uttåg.

Rätt attityd

Paille tror att hans lag kan nå långt.

””

Nu väntar antingen Frölunda eller Skellefteå - som spelar sin sjunde och avgörande kvartsfinal på onsdagen - i semifinal.

””

TT: Vad kan bli bättre?

””

Brynäs håller säkert tummarna för Frölunda, som laget har 2-2 i matcher mot den här säsongen. Mot Skellefteå har Brynäs 1-3 i matcher den här säsongen och när vinsten kom - i oktober - hade Gävlelaget 15 raka förluster mot Västerbottenslaget.

Utdelning för förstakedjan

Brynäs första steg mot semifinal kom med 1-0-målet efter 1.55 av andra perioden. Backen Lucas Carlsson träffade kortplanket med sitt skott, pucken studsade in framför mål och Paille åkte runt bakom ryggen på Linköpingsmålvakten Marcus Högberg och satte ledningsmålet i öppet mål.

Sedan hängde förstakedjan, mållös sedan första kvartsfinalen, och några till på.

Målkungen Kevin Clark sköt 2-0 efter 10.11 på ett friläge efter en snabb spelvändning där hela förstakedjan - assistpoäng till Jesper Jensen och Oskar Lindblom - var inblandad.

Bara 49 sekunder gjorde Ponthus Westerholm 3-0 sedan han lämnats fri framför mål. Samtidigt som Brynäs flög ifrån Linköping tappade östgötarna allt och föll ihop som ett korthus.

Brynäs poängkung Oskar Lindblom styrde in 4-0 under en avvaktande utvisning efter 16.09.

När Brynässpelarna lämnade isen efter andra perioden fick de stående ovationer från merparten av de 6 021 på läktarplats.

Johan Alcén och Pathrik Westerholm såg till att det till slut blev 6-0 och målvakten David Rautio tog samtliga 27 skott och höll sin tredje nolla i slutspelet.