San Jose och Dallas avgjorde sent

Dallas och San Jose tog greppet om var sin kvartsfinal i NHL-slutspelet i natt. Dallas satte avgörande 2-1 mot St Louis i slutminuterna och San Jose gjorde samtliga sina fem mål i sista perioden i 5-2-segern mot Nashville.(TT)
Publicerad 30 april 2016

Dallas målskytte gick trögt och först i mitten av den andra perioden kunde Antoine Russel göra 1-0 efter en assist av John Klingberg.

I den tredje perioden kvitterade St Louis Kevin Shattenkirk efter att även han blivit framspelad av en svensk, den här gången Patrik Berglund.

Radek Faksa blev sedan matchhjälte då han satte avgörande 2-1 med mindre än fem minuter kvar av matchen, efter att St Louis målvakt Brian Elliott släppt retur på Ales Hemskys försök.

John Klingberg spelade mest av alla i Dallas och var mycket nöjd efter matchen.

””

I nattens andra match vann San Jose hemma mot Nashville trots underläge med 0-1 inför den tredje perioden. Mål av Thomas Hertl och Joel Ward vände matchen, och till slut vann San Jose med 5-2 efter att ha gjort de två sista målen i tom bur.

Nästa kvartsfinal mellan lagen spelas på söndagen.