Djurgården slog Växjö igen

Tre möten på fem dagar. Det tjänade Djurgården mest på. Den andra SHL-segern på ett dygn skrevs till 4-3 efter förlängning. I tisdags slog Djurgården ut Växjö ur Champions Hockey League, efter 3-3 på bortaplan. Sedan vann Djurgården lördagens bortamatch i SHL med 4-2.(TT)
Publicerad 10 oktober 2015

I tisdags slog Djurgården ut Växjö ur Champions Hockey League, efter 3-3 på bortaplan. Sedan vann Djurgården lördagens bortamatch i SHL med 4-2.

Och laget följde upp med en seger till hemma på Hovet. Om än svårnådd och bara värd två poäng.

Efter en jämn och tempofattig förstaperiod, där Tomi Sallinen antecknades för målet under ett bra powerplay för Djurgården och Patrik Lundh styrde in Cory Murphys skott till 1-1, hettade det till ordentligt i andra perioden.

Spelet blev inte bättre, men plötsligt fanns kampen där bokstavligt talat. Det resulterade bland annat i 2-2, tämligen jämnt fördelade utvisningsminuter.

Det enda målet blev Växjös. Teemu Laaksos skott från blå i numerärt överläge gick direkt in bakom Mantas Armalis i Djurågrdens mål.

Tredje perioden hade knappt börjat när Richard Gynge snappade upp en dålig Djurgårdspassning och serverade Tuomas Kiiskinen till 3-1-målet.

Sedan klev Marcus Sörensen in i handlingen. Med två mål från hans klubba var det kvitterat efter 10.45.

Djurgården fick spela powerplay de två sista minuterna, men det gick till förlängning innan backen Marcus Högström avgjorde med att göra 4-3 efter 2.29 av förlängningen.