Djurgården vann - trots skadekaoset

En efter en försvann de, Djurgårdens stjärnor. Men vad spelar det för roll? För så länge Tino Kadewere och Kerim Mrabti spelar kan vad som helst hända. Anfallarna gjorde varsitt mål i 2-0-segern mot Örebro.(TT)
Publicerad 17 maj 2018

Redan när Djurgården presenterade truppen till torsdagens allsvenska möte med Örebro stod det klart att viktige mittfältaren Haris Radetinac och ytterbacken Jonathan Augustinsson skulle missa matchen. Duon vilades på grund av lättare skadekänningar.

Och på uppvärmningen tvingades även målvaktsstjärnan Andreas Isaksson kasta in handduken.

Veteranen drabbades av magsjuka och i hans ställe fick reserven Tommi Vaiho chansen mellan stolparna för första gången den här säsongen.

Djurgårdens frånvarolista fortsatte sedan att växa, även efter att domaren Kristoffer Karlsson blåst igång spelet. Efter 40 minuter haltade anfallsfloppen Yura Movsisyan - som gjorde sin första match från start i allsvenskan - av planen, och i upptakten av andra halvlek var det mittbacken Jonas Olssons tur att bryta, enligt C More med smärtor i vaden.

Avgjorde i andra halvlek

I den första halvleken såg Djurgården möjligtvis ut att störas av de många avbräcken. För hemmalaget fick inte spelet att stämma, bortsett från ett Jonathan Ring-avslut från nära håll lös de riktigt heta målchanserna med sin frånvaro, och att det var mållöst efter 45 minuter var lika logiskt som rättvist.

””

Det var precis vad han fick.

För i andra halvlek skruvade Djurgården upp aggressiviteten - och det gav resultat.

I den 67:e minuten snappade anfallaren Tino Kadewere upp bollen mitt på Örebros planhalva och satte full fart mot Oscar Jansson i gästernas mål. Försvararna som var i vägen blev till slalomkäppar som Kadewere lätt gled emellan och han hade därefter inga som helst problem att rulla in 1-0 för Djurgården. I slutminuten kontrade sedan Kerim Mrabti in avgörande 2-0.

””
””

Klättrar i tabellen

I och med segern - som totalt sett var Djurgårdens tredje raka, cupfinalen mot Malmö FF inräknad - tar laget klivet upp till sjunde plats i det jämna mittenskiktet av den allsvenska tabellen.