Fasth vinnare i SHL-comebacken

Tre insläppta mål i SHL-comebacken - men landslagsmålvakten Viktor Fasth höll rent i straffläggningen och fick en tvåpoängare med sig då Växjö besegrade Brynäs med 4-3. - Jag kan nog göra en hel del bättre, sade Fasth till C More efteråt. Janne Pesonen blev den andre matchvinnaren för hemmalaget.(TT)
Publicerad 19 september 2017

Janne Pesonen blev den andre matchvinnaren för hemmalaget. Den finländske forwarden avgjorde straffläggningen med sitt andra mål och sin tredje poäng för kvällen.

Viktor Fasth var tillbaka i SHL efter fem år utomlands, tre i NHL och de två senaste i KHL med CSKA Moskva.

Han fick släppa in tre mål på 23 skott, och räddningsprocenten 86,96 är kanske inget att skryta med, men Fasth höll rent i straffläggningen.

””

Fartfyllt

Det blev en fartfylld och svängig match mellan två lag som höll till i toppskiktet förra säsongen, Växjö vann serien men åkte ut i kvartsfinal i slutspelet och Brynäs gick till SM-final där det blev stryk mot HV71.

Gävlelaget, som nu tränas av Roger Melin, gick fram till en 2-1-ledning i första perioden efter mål av Samuel Asklöf och Aaron Palushaj.

Växjö hade, förutom Arvid Lundbergs kanon till 1-1, också två ribbträffar. Men hemmalaget vände i mittperioden då Janne Pesonen utnyttjade ett friläge, efter suverän framspelning av Linus Högberg, och backen Joel Persson, ny från Kristianstad i division 1, sköt 3-2 i numerärt överläge.

"Som ett kosläpp"

Lucas Carlsson kvitterade till 3-3 i tredje perioden på Brynäs andra powerplaymål i matchen.

Efter en mållös förlängning, där målvakten David Rautio räddade Brynäs, klev Pesonen och Fasth fram i straffläggningen.