TT-Sport

Förbundskaptenen: "Extremt bortskämda"

TT-Sport Artikeln publicerades

För golfens förbundskapten Katarina Vangdal har resultatlistorna varit ovanligt trevlig läsning i vår. - Vi har varit extremt bortskämda med spelare som levererar på alla nivåer, säger hon. Det är en angenäm segersmitta som verkar ha spritt sig bland svenska golfare den senaste tiden.(TT)

Det är en angenäm segersmitta som verkar ha spritt sig bland svenska golfare den senaste tiden. Störst var Pernilla Lindbergs seger i majorn ANA Inspiration, en rejäl skräll som dessutom satte i gång den blågula "smittspridningen".

Hur mycket segrarna egentligen har med varandra att göra kan diskuteras, men det är ingen nackdel att ha starka förebilder nära till hands.

– När en spelare som Pernilla vinner, efter att ha jobbat lite i skuggan, öppnar det också upp ögonen för andra spelare som ser att det är möjligt, säger förbundskapten Katarina Vangdal.

Jenny Haglund, Alexander Björk och Joakim Lagergren har inom loppet av en månad tagit sina första segrar på Europatouren och i måndags var 18-åriga amatören Linn Grant överlägsen alla proffs i kvalet till US Open. Grant har de senaste åren varit med i det rekordvassa flicklandslaget och är en av flera talanger som har målet att en dag bli världsetta.

– Det är jättespännande med det gänget och det ser väldigt bra ut med återväxten. Jag tror att det är fullt möjligt att vi får en världsetta i framtiden, kapaciteten finns även om konkurrensen är stenhård, säger Katarina Vangdal.

Hon är glad över framgångarna, men samtidigt ödmjuk inför att golf är en sport där det ofta kan svänga fort.

– Det viktiga nu är att vi inte lutar oss tillbaka och är nöjda.