Hedmans första kom i grevens tid

Det var verkligen på håret. Med en tiondels marginal innan perioden var över, fick Victor Hedman in sitt första NHL-mål för säsongen. - Det målet var det bra tajming på, säger Hedman till Aftonbladet efter Tampa Bays 5-4-seger mot Pittsburgh.(TT)
Publicerad 13 oktober 2017

Förra säsongen var Victor Hedman NHL:s näst bästa poängplockare bland backarna, med 72 poäng på 79 matcher. Den här hösten har börjat lite segare, men mot Pittsburgh kom äntligen 26-åringens första mål för säsongen.

Knapp marginal

Hans 2-1-mål kom minst sagt i grevens tid. I numerärt överläge, i slutet av den första perioden, sköt Hedman först en gång, men pucken täcktes av Pittsburgh-försvaret. På returen gick det bättre, och pucken smet förbi målvakten Antti Niemi.

Men det krävdes videogranskning för att konstatera att pucken hade hunnit över linjen med en marginal på en tiondels sekund innan perioden var över.

””

Forsbergs fjärde

Tampa Bay vann till slut med 5-4 efter att kanadensaren Slater Koekkoek avgjort med sitt 5-3-mål.

””

I Nashville fortsätter samtidigt Filip Forsberg att producera mål. Hemma mot Dallas kom hans fjärde mål för säsongen och med ytterligare en assist i matchen låg han bakom mycket framåt i 4-1-segern. Även Viktor Arvidsson gjorde ett av målen för Nashville, som har inlett säsongen med två segrar och två förluster.