Kapten Ekblom avgjorde i Hammarbys vändning

Vårvindarna fortsätter att blåsa starkt kring Hammarby fotboll. Lagkaptenen Olga Ekblom avgjorde i vändningen borta mot Göteborg och 3-1-segern innebar serieledande "Bajens" andra raka trepoängare i damallsvenskan.(TT)
Publicerad 21 april 2018

Hammarby slutade på sjunde plats i fjolårets damallsvenska efter att ha gått segerlöst från de fyra första matcherna. Årets säsong har Stockholmslaget inlett helt annorlunda - och klart mer positivt.

I lördagens bortamöte med Göteborg på Valhalla IP vände Hammarby ett 0-1-underläge till 3-1-seger i andra halvlek.

Göteborg pressade

Göteborgs amerikanska stjärnanfallare Christen Press hade gett hemmalaget ledningen med ett vackert avslut redan i den sjätte minuten. Direkt efter pausvilan hittade Göteborg nätet igen. Problemet var att det var via mittbacken Taylor Leachs huvud in i egen kasse och Hammarby kunde i stället glädjas över ett kvitteringsmål.

I den 60:e minuten avgjorde sedan "Bajen"-mittfältaren och lagkaptenen Olga Ekblom med ett avslut från utanför straffområdet, 29-åringens första allsvenska mål för säsongen.

Göteborg pressade på för ett 2-2-mål men fick aldrig in bollen trots flera försök. I stället satte Hammarbyanfallaren Hanna Lundqvist sitt första mål för säsongen när hon placerade dit 3-1 på tilläggstid.

Hammarby tog därmed en andra raka seger i damallsvenskan efter 4-2-matchen hemma mot LB07 förra helgen och leder en haltande tabell med två poäng före tvåan Rosengård. Malmölaget som under lördagen bortabesegrade nykomlingen IFK Kalmar. Göteborg är fortsatt segerlöst efter 1-1 borta mot Rosengård i premiären

Historisk Växjöseger

Växjös Frida Boriero blev historisk matchhjälte när hon sköt det enda målet i det allsvenska mötet hemma mot Djurgården.

21-åringen satte 1-0-målet i den 60:e minuten och säkrade därmed nykomlingens första allsvenska seger någonsin i klubbens fyråriga historia.

För Djurgården var det den första förlusten för säsongen efter 2-0-segern hemma mot Eskilstuna förra helgen. Växjö förlorade med 0-1 borta mot regerande mästarlaget Linköping i sin premiärmatch.

Fjolårets nykomling LB07 låg under med 0-2 och 1-3 hemma mot Kristianstad men lyckades hämta i kapp och ta poäng i 3-3-matchen. Poängräddare för Limhamn/Bunkeflo blev Elisa Lang Nilsson som satte kvitteringen i 88:e minuten.