VM-silver till Kalla: "Otroligt stolt"

Den norska skiddrottningen Marit Bjørgen var överlägsen igen. Men bakom henne visade Charlotte Kalla på nytt vilken mästare på mästerskap hon är när hon tog silver på 10 kilometer klassiskt.(TT)
Publicerad 28 februari 2017

Charlotte Kalla kan inte sluta le på presskonferensen efter damernas 10 kilometerslopp med individuell start. Hon var till slut 41 sekunder efter Bjørgen - men svenskan stod för ännu ett superlopp när hon tog sin andra medalj på lika många VM-starter.

Hon summerar själv:

””

Nervös inför loppet

Kalla, som tog guld på distansen i Falun 2015, gick ut tidigt - innan både Bjørgen och hemmahoppet Pärmäkoski, för att kunna fokusera på sitt eget lopp. Det föll väl ut och Kalla var 14 sekunder före norskan Astrid Uhrenholdt Jacobsen som knep bronset.

””
””

"Var less"

Charlotte Kallas brokiga säsong började med hjärtflimmer och vägen tillbaka blev längre än hon kunde ana.

””
””

Och som så många gånger tidigare i karriären lyckas Charlotte Kalla få ut det bästa hon kan under ett mästerskap.

””

Ser fram emot resten av VM

Hemligheten bakom den upprepade mästerskapssuccén? Svårt att säga, enligt Kalla själv.

””

Och VM har bara kommit halvvägs för Kalla. Närmast väntar stafetten och Kalla spricker upp när hon får höra de andra svenskornas placeringar (samtliga inom topp 17).