Kontroversiell straff gav poäng

Jönköpings Södra fick två mål bortdömda för offside hemma mot Elfsborg i allsvenskan - men kvitterade på en kontroversiell straff med matchens sista spark. Robert Gojani räddade en poäng efter att J-Södra hämtat upp 0-2 till 2-2. Kvitteringsmålet var riktigt kontroversiellt.(TT)
Publicerad 18 augusti 2017

Kvitteringsmålet var riktigt kontroversiellt. Reprisbilderna visade hur Elfsborgsbacken Joakim Nilsson försökte gömma sina armar bakom ryggen när Dzenis Kozica fick skottläge i Elfsborgs straffområde. Bollen såg ut att träffa Nilsson på axeln, men domaren Glenn Nyberg, Borlänge, blåste straff.

Gojani slog den stensäkert i mål - i matchens 95:e minut.

””

Tveksam offside

Nåja, kanske var det betalt och kvitterat. Jönköping fick två mål bortdömda för offside i första halvlek - varav det som lagkaptenen Tommy Thelin flaggades av för såg ytterst tveksamt ut.

””

Jönköping hämtade in tvåmålsunderläge under matchens sista 13 plus fem minuters tillägg. Daryl Smylie stod för reduceringen innan Gojani räddade poäng.

Första målet

Samuel Holmén gjorde sitt första mål efter återkomsten till Elfsborg när han satte 1-0 på straff redan i åttonde minuten. När Daniel Gustavsson gjorde 2-0 på en kontring i 56:e minuten såg det ut som om Elfsborg skulle bryta sin svit med fyra raka utan seger och ta första trepoängaren på en månad. Så blev det dock inte. Serietian har under den sekvensen bara tagit två poäng.