Leicester tappade poäng i guldjakten

Premier Leauge kan få ett nytt ledarlag sent på onsdag kväll - om Tottenham slår West Ham i Londonderbyt på Upton Park. Det bäddade Craig Gardner för. Hans kraftfulla nick gav West Bromwich 2-2 mot Leicester, som trots ett markant spel- och chansövertag inte lyckades få in ett segermål.(TT)
Publicerad 1 mars 2016

Claudio Ranieris sensationslag hade behövt alla tre poängen för att med säkerhet behålla sitt försprång i jakten på Premier League-titeln. Vid seger mot West Ham kliver Tottenham upp på samma poäng men förbi i kraft av bättre målskillnad.

Redan efter elva minuter slog José Rondon in bortalagets ledning men Leicester jobbade vidare som om ingenting hade hänt och när det var dags att gå in till omklädningsrummet och pausvilan hade ligaledaren vänt matchen.

Målskyttar: Daniel Drinkwater, via Jonas Olssons fot, och Andy King.

Craig Gardners kvittering tidigt i andra halvlek ändrade förutsättningarna på nytt och West Bromwich kämpade framgångsrikt för sin poäng.

Chelsea ångar på och klättrar stadigt i tabellen, senast efter 2-1 borta mot Norwich. I sydkustderbyt var Bournemouth starkast och gjorde 2-0 på Southampton.

För Aston Villa verka allt förlorat. 1-3 hemma mot Everton och efter 28 omgångar är den anrika klubben sist med 16 poäng. Det är åtta upp till säker mark där Sunderland befinner sig efter 2-2 hemma mot Crystal Palace sedan Fabio Borini kvitterat i slutminuten.