Linköping tog fjärde raka

Linköping tog fjärde raka segern i SHL när HV71 besegrades på bortais med 2-1. - Backarna gjorde det otroligt bra i kväll, sade Marcus Högberg ödmjukt till C More. Linköpings målvakt var dock själv en av lagets tongivande spelare.(TT)
Publicerad 3 oktober 2015
Linköping tog fjärde raka segern i SHL när HV71 besegrades på bortais med 2-1. - Backarna gjorde det otroligt bra i kväll, sade Marcus Högberg ödmjukt till C More. Linköpings målvakt var dock själv en av lagets tongivande spelare. HV71 firade sina 30 ra

HV71 firade sina 30 raka år i den högsta hockeyligan med att uppträda i matchställ som de såg ut säsongen 1985/86.

Men det var inte som mycket fest över hemmaspelet inledningsvis. Linköping skapade mest i den första perioden och fick utdelning efter 9.59. Garrett Roe höll sig framme på en målvaktsretur från Fredrik Petterson Wentzel.

Men HV71 jobbade sig in i matchen i den andra perioden och skapade ett flertal vassa målchanser, i synnerhet när laget fick chansen i numerärt överläge. Oscar Sundh kvitterade också när Linköpings Jonas Junland satt utvisad. HV71 vann skotten med 16-3 i den andra perioden - men fick ändå åka ut till periodvila i målmässigt underläge. Andrew Gordon gjorde nämligen 1-2, även det med en man mer på isen. Hemmalaget var vid flera tillfällen mycket nära en kvittering, men Marcus Högberg i Linköpings mål fredade sin kasse och när han vid ett par tillfällen blev överspelad tog pucken i målramen.

Hemmalagets anstormning kom av sig i sista perioden. HV71 förmådde sällan prestera några längre anfall och inte heller särskilt många riktigt bra kvitteringschanser. I stället tvingades Jönköpingslaget inkassera tredje raka förlusten i serien.