Malmö bortavann mot Örebro

Malmö vann till sist med 3-1 borta mot Örebro.   Laget tog därmed andra raka segern - inom lika många dygn. - Det är ju lördagskväll och då vill man dribbla lite extra, säger Malmöforwarden Frederik Storm om sitt drömmål.(TT)
Publicerad 8 december 2018

Malmö kom till Örebro efter att i torsdags ha vunnit det stekheta skånederbyt mot Rögle efter straffar. Krislaget Örebro å sin sida, chockade samma kväll hemmapubliken med att krossa Frölunda med hela 7-1. Och närkegängets nya tränarteam med huvudansvarige Niklas Eriksson, klubbikonen Henrik Löwdahl och dubble OS-guldmedaljören Jörgen Jönsson kunde inte önskat sig en bättre start. Men tränartrion lyckades alltså inte stoppa Malmö som trivs i Behrn arena. För fjärde matchen i rad slutade skåningarna som segrare i Örebro.

Redhawks är nu uppe på tredje plats i SHL och Malmöforwarden Frederik Storm tror på sitt lag.

””

"Vi har varit lite trötta"

Och han konstaterar att SHL-uppehållet kommer lägligt även om Malmö redan på tisdag ställs mot München i CHL.

””

Med bara några sekunder kvar av andra perioden mot Örebro spräckte Malmös forward Max Görtz turligt målnollan när han satte pucken i öppen bur efter en sargretur.

Knappt fyra minuter in i andra perioden svarade Frederik Storm för en härlig soloprestation, då han först lurade Örebroförsvaret sedan satte 2-0 bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen.

””

"Vill dribbla lite extra"

Dansken skrattar och tillägger lite senare:

””

Fem minuter senare revs Aaron Palushaj ner, fick straff och reducerade då snyggt efter snabba dragningar och ett skott i krysset. Örebros poängkung gjorde därmed sitt tionde mål för säsongen. Och med sina 22 poäng ligger amerikanen delad tvåa SHL:s poängliga.

I slutsekundernas kunde till sist Christoffer Forsberg sätta 3-1 i öppen bur - då Örebro tagit ut målvakten.