TT-Sport

Mästarlaget tänker inte besöka Vita huset

TT-Sport Artikeln publicerades

2018:s WNBA-mästare Seattle Storm har inget intresse av att acceptera en eventuell inbjudan till Vita huset. - Det har kommit på tal. Just nu behöver det inte ens diskuteras, säger veteranen Sue Bird till Seattle Times.(TT)

Det var länge traditionsenligt för amerikanska mästarlag att besöka Vita huset. Förra året drog Donald Trump tillbaka inbjudan till NBA-mästaren Golden State Warriors efter att ha kritiserats av stjärnorna Stephen Curry och Kevin Durant. Lebron James, då i Cleveland, sa inför den finalen att oavsett så skulle inte vinnaren vilja besöka Vita huset.

Förra årets WNBA-mästare, Minnesota Lynx, fick ingen inbjudan från president Trump.

– Vi uppmärksammade att Minnesota inte blev inbjudna, säger Bird som inte tror att Seattle kommer få en inbjudan.

37-åriga Bird har tidigare besökt Vita huset och dåvarande presidenten Barack Obama 2010, efter att ha vunnit WNBA-titeln med just Seattle.

– Det är verkligen synd. Tidigare var det något väldigt speciellt. Det fanns en förväntan när jag träffade president Obama och det fanns en viss aura. Det var fantastiskt, säger hon.

– Nu är det inte så. Ingen vill gå längre. Det är synd, för det var något som de flesta idrottare verkligen såg fram emot.