TT-Sport

Modin byter guide i Paralympicssatsning

TT-Sport Artikeln publicerades

Den femfaldiga Paralympics-medaljören Zebastian Modin, som tävlar i klassen för längdskidåkare med synnedsättningar och tog silver i sprint i Pyeongchang, byter guide inför satsningen mot Peking 2022, skriver paralympics. se.(TT)

Den femfaldiga Paralympics-medaljören Zebastian Modin, som tävlar i klassen för längdskidåkare med synnedsättningar och tog silver i sprint i Pyeongchang, byter guide inför satsningen mot Peking 2022, skriver paralympics.se.

Johannes Andersson, som jobbade som huvudguide för Modin från 2016 fram till och med spelen i Sydkorea men petades till förmån för Robin Bryntesson i sprinttävlingen, har tidigare meddelat att han slutar.

In i stället kliver 33-åriga Gunnar Hammarberg, före detta kapten för juniorlandslaget. I jakten på nya medaljer finns det plats för ytterligare någon.

"Jag står inför en nystart, där jag jobbar för att bygga ett starkt team som jag ska kunna utvecklas med. Tillsammans med Robin Bryntesson och Gunnar Hammarberg är det arbetet på god väg, men vi behöver komplettera laget med någon eller några till", säger Modin.