Norrman i målform lyfter Mora

En norrman sätter nu färg på SHL. Moras Michael Haga gjorde sitt femte mål för säsongen när han kvitterade mot Skellefteå. Ett mål som sedan bidrog till Moras 3-2-seger efter straffar. - Man måste lyssna på vad coachen säger.(TT)
Publicerad 13 oktober 2018

I fjol kom han till Mora från Örebro. Men det är först i år som det lossnat för norrmannen från Askim utanför Norge. Nu har han gjort fem mål i SHL, varav mål i de fyra senaste matcherna. Han tackar både tränaren Mats Lusth och sina kedjekompisar Spencer Abbot och Michael Keränen för islossningen.

””

Lydde coachen

Och i år har han verkligen flugit fram på isen. Det märktes tydligt i sista perioden mot Skellefteå.

När spelarna gick till andra pausvilan var Mora i brygga sedan Skellefteå vänt 1-0-underläge till ledning med 2-1 efter andra perioden. Michael Haga berättar att Moras tränare var extremt tydligt med sina order i paus.

””

Ett mål som lyfte Mora som var nära att sedan ta tre poäng. Men matchen gick till avgörande efter en dramatisk straffläggning där Mora vände underläge när Spencer Abbott slog in den avgörande straffen.

””

Mardröm i Mora

Samtidigt är det en mardröm att möta Mora i deras hemmaborg. Den här säsongen har dalalaget vunnit fyra av sina fem hemmamatcher. Michael Haga förklarar med ett leende varför hockey-Sverige har så tufft i just Mora.

­- Det är jobbigt at komma hit. Det kan vara jobbigt för motståndarna att komma hit till en mindre arena och där isen är dålig ibland. Dessutom är publiken så bra.

Hans lagkapten Adam Masuhr ger sin förklaring till Moras styrka hemma:

””

Skellefteå gjorde ingen dålig match, bortsett från den första perioden. Efter den första periodpausen kom laget tillbaka och såg länge ut som vinnare, men fick ge sig.