Fem poäng för Pettersson mot St Louis

Elias Pettersson bjöd på show när han för andra gången i NHL-karriären gjorde fem poäng i en match. - Jag försöker att skapa utrymme, säger han i omklädningsrummet. Elias Pettersson fortsätter att leverera i NHL-laget Vancouver.(TT)
Publicerad 10 december 2018

Elias Pettersson fortsätter att leverera i NHL-laget Vancouver. Den 20-årige rookien hade show i första perioden mot St Louis då han gjorde ett mål och två assist när Vancouver ryckte åt sig en 3-0-ledning.

””

Markström vass i målet

Pettersson fick mycket tid med puck när St Louis blev avvaktande.

””

Markström stod för 22 räddningar, och utsågs till en av matchens bästa lirare. Han valde dock att lyfta fram Pettersson och Boesers insats på isen.

””

Vändning för Vancouver

Efter flera förlustmatcher, inte sällan med uddamålet, har Vancouver nu lite medvind efter segern mot Nashville för några dagar sedan och nu mot St Louis.

””

Redan 2.31 in i matchen assisterade han fram till radarpartnern Brock Boeser som gjorde 1-0 och tio minuter senare ökade Pettersson själv till 2-0. Efter 14.06 gjorde Boeser sitt andra mål till 3-0, ännu en gång serverad av Pettersson. Innan kvällen var över hade Boesner gjort ett hattrick.

Elias Pettersson stod för ytterligare två målgivande passningar i 6-1-matchen, alltså totalt fem poäng, och har nu gjort 30 poäng (15+15) på 26 matcher.

Det är andra gången i NHL-karriären - som bara pågått i knappt tre månader - som han lyckats med att få med sig fem poäng från en match.