Burakovsky avgjorde: Hade bra känsla

André Burakovsky avgjorde för Washington, Henrik Zetterberg låg bakom Detroits skräll och Henrik Lundqvist räddade 39 skott för New York Rangers. Det var gott om svenska matchvinnare i NHL i natt. I sina 14 första NHL-matcher i höst hade Washingtons André Burakovsky bara gjort ett mål.(TT)
Publicerad 20 december 2017

I sina 14 första NHL-matcher i höst hade Washingtons André Burakovsky bara gjort ett mål. Borta mot Dallas satte han två, plus en assist i 4-3-segern.

””

Svensken inledde målskyttet halvvägs in i första perioden. Och så fick han även sista ordet. 1.51 in i förlängningen droppade John Carlson pucken till Burakovsky som sköt över målvakten Ben Bishop från vänstra tekningscirkeln.

””

Burakovsky var borta från spel i nästan sju veckor, på grund av en tumskada, och gjorde comeback den 8 december.

"Skönt att få utdelning"

Henrik Zetterberg låg bakom Detroits överraskande 6-3-seger över New York Islanders med tre målpassningar.

””

Zetterberg, 37, har gjort sju poäng i de senaste fyra matcherna.

””

Detroits tunga höst har gjort att det är sex poäng upp till den sista slutspelsplatsen i Eastern conference. Zetterberg tror att det är möjligt att nå slutspelet.

””

Räddade 39 skott

New York Rangers stjärnmålvakt Henrik Lundqvist är inte sliten trots mycket matchande.

””

Han gjorde kanske sin bästa match hittills under säsongen mot Anaheim, då Rangers vann med 4-1 och Lundqvist räddade 39 skott.

””

Toronto firade 100 år i NHL med en storseger hemma mot Carolina.

8-1-vinsten var välkommen efter tre raka förluster.

Nylanders sjätte mål för säsongen kom när det återstod knappt sex minuter av matchen, och Torontos ledning utökades till 7-1. Det var hans första mål efter fem matchers måltorka.

Karlsson tvåmålsskytt

Ottawa-backen Erik Karlsson hade gjort ett mål i de 26 första matcherna som han spelat i höst. Hemma mot Minnesota utökade han målskörden med två. Ändå blev det förlust för Ottawa, 4-6.

Vancouver-svenskarna hade poängfest mot Montreal. Tvillingarna Daniel och Henrik Sedin svarade för två vardera och Loui Eriksson för en poäng. Det blev ändå förlust med 5-7.