Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Vi kommer att ha tålamodet"

Den offensiva anstormningen blev det inget av. EM-klara Sverige var blekt borta mot Danmark och föll med 0-2. - Vi kommer att ha modet att ha tålamodet med detta, sade förbundskaptenen Pia Sundhage. EM-sommaren i Nederländerna 2017 var redan inbokad via 2-1-segern mot Slovakien i Göteborg i torsdags.(TT)
Publicerad 20 september 2016

EM-sommaren i Nederländerna 2017 var redan inbokad via 2-1-segern mot Slovakien i Göteborg i torsdags. I den på papperet betydelselösa matchen borta mot Danmark ville förbundskaptenen Pia Sundhage främst se Sverige ta ytterligare steg framåt offensivt.

Den framgångsrika OS-defensiven, som gav ett silver i Rio de Janeiro, kommer inte att vara gångbar i EM när Sverige väntas föra spelet mot mindre meriterade nationer. Det var dock långt ifrån någon svensk offensiv anstormning som visades upp inför 7 432 åskådare på Viborg stadion. Först på tilläggstid fick Sverige iväg två avslut på mål.

Annons

"Läropengar"

””
””

Sundhage tvingades till två oplanerade byten när Caroline Seger skadade sig i slutet av första halvlek och Lisa Dahlkvist bars ut på bår efter drygt en timme.

””

"Gamla synder"

Med dessa två viktiga kuggar borta för Sverige - som redan saknade den rutinerade trion Lotta Schelin, Nilla Fischer och Linda Sembrant - hade blågult än svårare att få igång något konstruktivt framåt. Redan när Dahlkvist fick lämna planen ledde Danmark med 2-0. I den elfte minuten utnyttjade Johanna Rasmussen ett svenskt bolltapp och i den 47:e minuten rakade Nadia Nadim in 2-0 i samband med en hörna.