Forsberg historisk CL-målskytt: "Stolt"

Emil Forsberg är förevigt inskriven i Leipzigs klubbhistoria. Den 25-årige svensken gjorde Bundesligalagets mål i 1-1-matchen hemma mot Monaco i Champions League-premiären. "Det gör mig stolt", säger Forsberg.(TT)
Publicerad 13 september 2017

I Malmö FF förblev Emil Forsberg mållös på sex matcher i Champions Leagues huvudturnering hösten 2014.

I januari 2015 lämnade han för Leipzig och har varit med på det omdiskuterade - på grund av energidrycksjätten Red Bulls engagemang - tyska lagets resa från andradivisionen till andraplatsen i Bundesliga förra säsongen.

På onsdagskvällen startade Forsberg när Leipzig debuterade i Europa finaste klubblagsturnering. Då tog det den svenske landslagsyttern endast 32 minuter för att hitta nät.

"Väldigt speciellt"

25-åringen från Sundsvall satte fart längs vänsterkanten efter att ha hängt kvar på Monacos planhalva, undvikit offside, och avslutat stenhårt med högern bakom Monacos vikarierande målvakt Diego Benaglio.

Forsberg, som var kaxig i förhandssnacket, lade händerna mot öronen och lyssnade till en överlycklig hemmapublik när han firade det historiska målet.

"Att göra Leipzigs första Champions League-mål är så klart väldigt speciellt och det gör mig stolt", säger Emil Forsberg enligt klubbens Twitterkonto.

Utbytt

Glädjen blev däremot kortvarig. Det franska mästarlagets anfallare Youri Tielemans petade in sin egen retur på en nick som Leipzigs målvakt Péter Gulácsi inte kunde hålla, bara minuten efter Forsbergs ledningsmål.

Svensken, som i fredags avstod det tyska Bundesligamötet med Hamburg på grund av förkylning, byttes ut redan i den 63:e minuten i matchen som slutade 1-1.

En historisk första Champions League-poäng för Leipzig, tack vare Emil Forsberg.