TT-Sport

Polen utnyttjade Dagerståls missar

TT-Sport Artikeln publicerades

Efter premiären lyftes han fram som en nyckelspelare. I Sveriges möte med Polen blev Filip Dagerstål lite av en syndabock. - Det är klart att det inte är kul just nu, säger han efter 2-2-matchen i U21-EM. Mittbacken Filip Dagerstål fick en tung kväll i Lublin, Polen.(TT)

Mittbacken Filip Dagerstål fick en tung kväll i Lublin, Polen. Redan i den sjätte minuten gick han bort sig på Sveriges vänsterkant och Dawid Kownacki kunde spela fram Lukasz Moneta till 1-0.

Och på tilläggstid var det den 20-årige IFK Norrköping-spelaren som drog på sig straffen som Dawid Kownacki sedan placerade in bakom Anton Cajtoft.

– Jag har inte sett den i efterhand men jag upplevde det som att vi både slet i varandra. Han (domaren) valde att döma straff. Det är klart att jag inte tyckte det var straff, men det kanske var det, jag vet inte, säger Dagerstål.

– Klart det inte är jättekul, vore konstigt om det vore så. Men jag kan inte göra så mycket åt det just nu. Det är bara se framåt och så får vi försöka vinna sista matchen.

Det är något som U21-landslaget behöver göra för att få fortsätta EM-äventyret i Polen. Matchen mot Slovakien måste sluta med tre poäng - samtidigt som England måste förlora mot Polen. Vid ett sådant scenario tar Sverige hem gruppen och är klart för semifinal.