Rask tvåmålsskytt: "Hade bra fart idag"

Trots tre svenskmål förlorade Carolina mot Washington i NHL-ishockeyn. - Självklart ville vi vinna matchen men jag tycker att vi spelade bra överlag, säger tvåmålsskytten Victor Rask.(TT)
Publicerad 3 januari 2018

Det första mötet för säsongen slutade 5-4, sedan Alexander Ovetjkin avgjort knappt två minuter in i förlängningen. Washingtons seger blev den första på fyra matcher på bortaplan, medan Carolina hade vunnit de senaste sex hemmamatcherna.

””

Victor Rask gjorde matchens första mål efter drygt fem minuter i första perioden, och satte sitt andra mål halvvägs in i andra.

””

Elias Lindholm tog matchen till 3-3 i andra perioden.

Tränaren Bill Peters är nöjd med Rasks insats.

””

Avgörande assist

Bäckström noterades för två målgivande passningar, båda till kedjekompisen Alexander Ovetjkins. Den första tog matchen till förlängning, den andra assisten resulterade i det avgörande målet.

””

"Fortsätta jobba"

Washington är tvåa i Eastern Conference bakom Tampa Bay, Carolina tog sig upp på slutspelsplats tack vare poängen.

Lagen kommer att mötas fler gånger de närmaste veckorna.

””

Adrian Kempe gjorde sitt tolfte mål för säsongen när hans Los Angeles vann stort, 5-0, över Edmonton. Och Rickard Rakell gjorde sitt 15:e mål när Anaheim också vann med 5-0, mot Vancouver.