TT-Sport

Sebastian K tvåa i årsdebuten

TT-Sport Artikeln publicerades

Sebastisan K travade 1. 09,0 i årsdebuten på Pocono Downs natten till söndagen svensk tid. Men det räckte bara till en andraplats. Den svenske stjärnhästen blev snuvad på mållinjen av JL Cruze. Åke Svanstedt körde till spets efter halva loppet och fick JL Cruze utvändigt.(TT)

Sebastisan K travade 1.09,0 i årsdebuten på Pocono Downs natten till söndagen svensk tid. Men det räckte bara till en andraplats. Den svenske stjärnhästen blev snuvad på mållinjen av JL Cruze.

Åke Svanstedt körde till spets efter halva loppet och fick JL Cruze utvändigt. Sebastian K såg ut att gå mot seger i början av upploppet men orkade inte riktigt och blev passerad på mållinjen.

JL Cruze har utvecklats enormt i år och varit en av de bästa i Nordamerika.

Sebasstian K, som travade världsrekord i fjol med 1.07,7, är inne på sin sista tävlingssäsong. Han kommer bara att göra sju-åtta starter till under 2015. Nästa stora uppgift är John Cashman Memorial på The Meadowlands i början av augusti. Då blir det svenskmöte med Elitloppsvinnaren Magic Tonight som ska tävla i USA i sommar. Magic Tonight kommer att köras av Örjan Kihlström.