TT-Sport

Självsäkert USA pratar om guld

TT-Sport Artikeln publicerades

Guld i fjol i Montreal. Planen ser inte annorlunda ut den här gången för USA på hemmaplan. - Vårt mål är att vinna guld och vägen går närmast via Sverige, sade backen Adam Fox efter 4-2-segern över Ryssland. Bara drygt 6 000 åskådare såg kvartsfinalsegern över Ryssland.(TT)

Bara drygt 6 000 åskådare såg kvartsfinalsegern över Ryssland.

Frånsett publiksuccén i utematchen mot Kanada - nästan 45 000 åskådare - har inte Buffaloborna sprungit benen av sig till matcherna i Key Bank Center.

– Vi kan inte fokusera på publiken, men förhoppningsvis kommer det fler till nästa match, sade Fox som spelade fram Kiefer Bellows till ett av hans två mål.

Lurig variant

Bellows gjorde både 1-0 och avgörande 3-2. Det senare på en lurig variant där Dylan Samberg sköt ned pucken i kortsargen och Bellows hann först på returen och hittade rätt med ett slagskott.

– Det var ett härligt skott. Kiefer kom verkligen upp stort för oss, sade Brady Tkachuk, som stod för en assist, och vars pappa är förre storstjärnan Keith Tkachuk.

USA besegrade Sverige i en träningsmatch med 3-1 precis före JVM.

– Sverige har ett väldigt bra lag med ett djup både bland forwards och backar. Det kommer att bli en härlig match och ett bra test för oss, sade Brady Tkachuk.

"Blivit bättre"

Adam Fox anser inte att segern i träningsmatchen spelar någon roll nu.

– De saknade några spelare och har säkert blivit bättre sedan dess, sade Fox.

Sverige har vunnit samtliga sina fem matcher så här långt, medan USA har en förlust i turneringen, skrällförlusten mot Slovakien i gruppspelet.

Tkachuk hyllade sitt lag och talade, på amerikanskt vis, om sina lagkamrater som en familj:

– Vi har verkligen kommit ihop på ett bra sätt, vi är alla bröder och som en stor familj. Det är ett av de härligaste lag jag spelat med och vi har en stark tro på att vi kan vinna den här turneringen.