TT-Sport

Skadeåterfall för Murray

TT-Sport Artikeln publicerades

Andy Murray har tvingats lämna återbud till årets första ATP-turnering i Brisbane, Australien, på grund av fortsatta höftproblem. Britten var schemalagd att möta amerikanen Ryan Harrison i den andra rundan på torsdag. Australian Open, som inleds 15 januari, kan därmed vara i fara för tennisstjärnan.(TT)

Andy Murray har tvingats lämna återbud till årets första ATP-turnering i Brisbane, Australien, på grund av fortsatta höftproblem. Britten var schemalagd att möta amerikanen Ryan Harrison i den andra rundan på torsdag.

Australian Open, som inleds 15 januari, kan därmed vara i fara för tennisstjärnan. I värsta fall kan han bli borta längre än så - då det kan bli aktuellt med en operation för att bli kvitt höftproblemen.

"Det är mitt andraval och jag har förhoppningen att kunna undvika det. Men detta är ändå något jag kan behöva överväga" skriver Murray bland annat i ett långt meddelande på Instagram efter att ha dragit sig ur Brisbaneturneringen.

Murray, som inte spelat en hel tennismatch sedan han skadade sig i förra årets Wimbledon, var planerad att göra comeback i Brisbane. Förra veckan spelade den förre världsettan dock ett set, när han tog en skadad Novak Djokovics plats i en uppvisningsturnering i Abu Dhabi.