Superjumbon vände och vann

Att leda med 3-0 är det svåraste som finns, brukar det heta. Fråga bara Linköping. Laget tappade ett tremålsförsprång till förlust hemma mot Karlskrona. - Man är otroligt stolt, sade KHK-tränaren Per Hånberg efter 4-3-segern till C More.(TT)
Publicerad 28 november 2015

När Niklas Persson satte 3-0 för Linköping i upptakten av andra perioden var det nog få som trodde på gästande Karlskrona.

Men den hopplösa tabelljumbon kom igen.

Först reducerade Filip Cruseman, och sedan såg Mattias Granland med sina två första mål i SHL till att det var likaläge, 3-3, inför den sista perioden.

Där hade sedan Linköping stundtals ett massivt övertag, men tack vare den storspelande KHK-målvakten Linus Fernström gick matchen till förlängning.

Och där drog Karlskrona det längsta strået.

Med dryga minuten kvar av förlängningsperioden fick Emil Larsson pucken i den högra tekningscirkeln efter en snabb omställning. Larsson drog till direkt - pucken satt högt bakom Marcus Högberg i hemmamålet och innebar 4-3.

””

Lika glada miner var det inte i Linköping. Förlusten var den fjärde raka på hemmais.

””

Segern innebär dock inte tabellförändring för Karlskrona, som alltjämt är jumbo. LHC är kvar på femte plats.